Praktische informatie

Veelgestelde vragen

Q: Is het Bevrijdingsfestival gratis?
A: Ja, het festival is gratis toegankelijk! Met het betreden van het festivalterrein word je wel geacht op de hoogte te zijn van de huisregels en je hier aan te houden.

Q: Met welke betaalmiddelen kan ik tijdens het Bevrijdingsfestival betalen?
A: Op het festivalterrein is het alleen mogelijk om met PIN te betalen. Wel kun je bij de servicebalie een opwaardeerkaart halen en deze kaart opwaarderen met contact geld. Let hier bij wel op dat het bedrag wat op de kaart gestort wordt, niet geretourneerd kan worden.

Q: Ik ben nog geen 18 jaar, mag ik ook naar het festival?
Jazeker, het festival is voor alle leeftijden toegankelijk. We schenken alleen geen alcohol aan minderjarigen. Er kan om je legitimatie gevraagd worden bij de bar. Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Haal een 18+ bandje bij de bar!

Q: Zijn er ook WC’s?
A: Ja er worden toiletten geplaatst op het festivalterrein. Voor 1 munt krijg je een bandje en hiermee heb je de gehele dag toegang tot het toilet.

Q. Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen op het terrein?
A: Nee, het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee het festivalterrein op te nemen. Het is wel toegestaan om babyvoeding of speciaal dieet mee te nemen. De beveiliging controleert hierop bij de ingangen en heeft hierin het laatste woord. Ingenomen producten worden niet geretourneerd.

Q: Hoe kan ik het beste naar het festival komen?
We raden je aan met de fiets of lopend naar het festival te komen. We plaatsen fietsenstallingen bij de ingangen, waar je je fiets kunt plaatsen. Deze fietsenstallingen zijn gratis, maar voor eigen risico. Parkeer geen fietsen tegen huizen en/of winkels en maak geen fietsen vast aan bouwhekken, deze worden verwijderd. Hou ten alle tijden de nooduitgangen vrij.

Q: Waarom staat er een hek om het Bevrijdingsfestival, is dit niet in strijd met het idee van vrijheid?
A: De organisatie van Bevrijdingsfestival Apeldoorn ziet ook liever geen hek om het festivalterrein. Echter met het oog op de veiligheid is het vanuit de overheid/gemeente bepaald dat er een hek moet staan. De reden hiervan is het kunnen monitoren van de hoeveelheid mensen, zodat bij een te hoog aantal een eventuele toegangsstop kan worden ingesteld. Daarnaast ook om te voorkomen dat mensen gevaarlijke objecten meenemen of op fietsen, scooters of zelfs auto’s door het festivalgebied rijden.

Q. Mag ik collecteren of flyeren op het festivalterrein?
A: Het is zonder toestemming van de organisatie niet toegestaan te flyeren, collecteren of andere zaken uit te delen op of rondom het festivalterrein. Ziet de organisatie of beveiliging dit toch gebeuren, dan word je van het terrein worden verwijderd.

Q: Hoe kan ik een perskaart aanvragen voor Bevrijdingsfestival Apeldoorn?
A: Per mail moet een aanvraag gestuurd worden naar info@bevrijdingsfestivalapeldoorn.nl Geef hierin aan wat je naam is, voor welk bedrijf je werkt, met hoeveel mensen jullie komen en of er interview verzoeken zijn. Wij zullen daarna zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Q: Er zijn foto’s van mij gemaakt, waar kan ik deze terugvinden?
A: Met het betreden van het festivalterrein geef je toestemming dat er foto’s van je gemaakt kunnen worden en dat deze foto’s voor publicitaire doeleinden worden gebruikt. De foto’s van de organisatie zijn terug te vinden op de Facebookpagina:.

Q: Ik heb iets gevonden, kan ik dit ergens inleveren?
A: Lever gevonden voorwerpen alsjeblieft in bij een van de barren. De organisatie verzamelt na afloop alle gevonden voorwerpen.

Q: Waar kan ik gevonden voorwerpen terugvinden?
A: Ben je iets verloren op 5 mei? Neem dan even contact met ons op via info@bevrijdingsfestivalapeldoorn.nl met een duidelijke omschrijving van wat je bent verloren en we reageren zo snel mogelijk!

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur gerust een mail naar info@bevrijdingsfestivalapeldoorn.nl.

© Copyright - Bevrijdingsfestival Apeldoorn - Powered by Delicious Media