Praktische informatie

Parkeerplaats Landgoedlaan (Pendelbus vanaf 16:00)

Leuk dat je naar het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn gaat! Het festival vindt plaats op het Zwitsalpark aan de vlijtseweg. Wij raden sterk aan om lopend of met de fiets te komen door het zeer beperkt aantal parkeerplaatsen! Deze willen we graag beschikbaar houden voor bezoekers die slecht ter been zijn. Er is plek voor 4000 fietsen in de stallingen naast de hoofdingang. Fietsen alleen in stallingen toegestaan.

Te voet

Het bus- en treinstation Apeldoorn-Centrum ligt op 1,5 km loopafstand van het Zwitsalterrein. Wandelend loop je deze afstand gemiddeld in ongeveer 20 minuten.

  1. Sla vanaf het station de Stationsstraat in
  2. Ga rechtsaf de Kanaalstraat in, deze gaat na 100 m over in Kanaal-Noord (loopt direct langs het Apeldoorns kanaal).
  3. Steek de Deventerstraat over en blijf aan dezelfde kant het kanaal nog 700 meter volgen, via Kanaal-Noord, tot je bij het festivalterrein aankomt.

Fiets

Goed dat je met de fiets gaat naar het Bevrijdingsfestival Apeldoorn. Parkeer je fiets wel netjes in de aangegeven fietsenstalling, er zijn stallingen voor 4000 fietsen naast de hoofdingang. Fietsen zijn alleen toegestaan in de daarvoor bedoelde stallingen en niet tegen de hekken.

Ten alle tijden de nooduitgangen vrij houden!

Openbaar vervoer

Het Bevrijdingsfestival Apeldoorn is goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Vanaf station Apeldoorn neem je:
– buslijn 9 naar Zuidbroek.
Deze stopt op de Zevenhuizenseweg. Vanaf daar is het een paar minuten lopen, via het sluisje over het kanaal naar Zwitsal Apeldoorn.

– buslijn 11 naar Stadhoudersmolen.
Deze stopt op de Vlijtseweg (alleen op werkdagen).

Er is dit jaar een gratis transferbus van P5 Transferium Agrifirm van 16:00 tot 22:00. 

De transferbus wordt verzorgd door de Stichting Veteraan Autobussen. Deze  Stichting die een grote collectie autobussen beheert en zo het mobiel cultureel erfgoed voor de toekomst wil bewaren.

Parkeren

Kom je toch met de auto? Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar nabij het Zwitsalterrein.

P3 wordt beschikbaar gesteld voor mindervaliden bezoekers (ingang Zwitsal Zuid). P1 en P2 zijn opengesteld voor bezoekers (ingang Zwitsal Noord). 

Wanneer nodig wordt parkeerplaats P6 opengesteld. Deze bevindt zich op het terrein van de gemeentewerf voor de ROC aan de Musschenbroekstraat.

Er is tevens een overvloei locatie bij de Landgoedlaan, Transferium Agrifirm. Hier rijdt een pendelbus om bezoekers van en naar het terrein te brengen. Deze rijdt vanaf 16:00 

© Copyright - Bevrijdingsfestival Apeldoorn - Powered by Delicious Media